logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči
Rječnik pojmova

Leasing

Leasing je poseban oblik financiranja koji se zasniva nakorištenju objekta leasinga a ne na posjedovanju. Leasing omogućuje korisniku da neku pokretninu ili nekretninu dobije na korištenje na određeno vrijeme, umjesto da ju kupi. Pojam leasing dolazi iz engleskog “to lease” što znači iznajmiti, tj. izdati u najam.

Dakle, ako kupujete automobil preko leasinga on neće glasiti na vas osobno već dobivate taj automobil na korištenje, a formalno će automobil biti u vlasništvu leasing kuće.

U poslovnoj praksi leasing se pojavljuje u više oblika, a osnovna podjela je na financijski i operativni leasing. Temeljna razlika između financijskog i operativnog leasinga trebala bi biti u dužini trajanja ugovora, te snošenju troškova i rizika tj. pitanja tko će postati vlasnik predmeta leasinga nakon što se plati zadnja rata leasinga.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2015, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh