logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči
Banke u Hrvatskoj

BKS bank d.d.

BKSbank

Od početka svog poslovanja 1993. godine, Kvarner Banka d.d. (sada BKS Bank d.d.) imala je ovlaštenja za obavljanje svih vrsta bankarskih poslova u zemlji i inozemstvu. Banka je danas, kao i na početku svog poslovanja orijentirana na male i srednje poduzetnike, a potom i na građane i suvlasnike stambenih zgrada te funkcionira kao univerzalna banka.

Čitavo vrijeme svog postojanja Banka je poslovala uspješno, kontinuirano povećavajući svoj potencijal, ostvarujući dobit i isplaćujući dividendu svojim dioničarima. Drugo obilježje poslovanja je vrlo visoki stupanj konzervativnosti i sigurnosti u poslovanju i razvoju Banke.

Sa novim strateškim partnerom, BKS Bank AG iz Klagenfurta, Banka je u mogućnosti još učinkovitije nastaviti svoju strategiju približavanja klijentu uz najviše standarde kvalitete, zadržavajući visoku efikasnost, produktivnost i ekspeditivnost uz prihvatljivu razinu rizika. Razvojnom strategijom je utvrđen ubrzani rast i razvoj te širenje poslovanja na druga područja Hrvatske izvan domicilnog tržišta Primorsko-goranske županije i susjednih županija, uvođenje novih proizvoda i distribucijskih kanala.

Povijest banke

Kvarner Banka d.d. (sada BKS Bank d.d.) osnovana je 1993. godine u Rijeci kao prva banka u RH s mješovitim vlasništvom nad kapitalom. Od 14.02.2000. godine upisani i uplaćeni temeljni kapital banke iznosi HRK 60 milijuna, podijeljen je u 600.000 redovnih dionica vrijednosti po HRK 100,00 svaka. Najznačajniji dioničari banke u to vrijeme su bili Adria Consulting S.R.L. Trieste (Italija), Riječka banka d.d. Rijeka (sada Erste & Steiermärkische Bank d.d. Rijeka) i Transadria d.d. Rijeka.

Osnovne informacije
Sjedište: Rijeka, Mljekarski trg 3
Račun: 2484008-1000000013 koji se vodi kod Hrvatske narodne banke
telefon: +385 51/353 555
faks: +385 51/353 566
INFO E-mail: info@bks.hr
INFO web: www.bks.hr
SWIFT: BFKKHR22  Proizvodi banke


  Pročitajte i ovo:

  Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

  Kontaktirajte nas:

  Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

  Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

  © 2015, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
  Na vrh